Monday, 26 May 2014

Harga List


Wahhh rempah dah tayanggg...

so meh review harga okehhh...







Perencah Mee Bandung Muar - RM 10.00
Perencah Mee Rebus - RM 9.00
Perencah Rendang - RM 9.00
Perencah Asam Pedas - RM 9.00
Perencah Ikan Bakar - RM 9.00
Perencah Kari - RM 9.00
Perencah Lauk Beriyani - RM 9.00
Perencah Pecal - RM 9.00
Perencah Sambal Kacang - RM 9.00
Perencah Soto - RM 8.00
Perencah Nasi Beriyani - RM 6.00
Perencah Sambal Tumis - RM 9.00

Note :
Semua perencah anggaran utk 6-7 org makan

We do postage worlwide 

Postage Cost

RM 10/pack & 
Add RM2/pack utk combine shipping


Please contact us to try this favourite pes ;)

Nora : 013-981 6675



Luv,

Kesukaan Suri Rumah yang Berkerjaya atau Sepenuh Masa....

Ok sebut ready made... semua suka

especially suri rumah... 
yg bekerjaya tentu jimat masa & yg sepenuh masa pun lagi bole tunjuk skill masakan ;)

So, nie antara Rempah Ready Made yang sempat Nora snap-snap before deliver to customer

Yes, we do postage world wide...

Cuci mata dulu naaa....

Price akn menyusul...

Xsabar nak tunggu

Contact Nora 013-981 6675


all time favourite
Mee Bandung Muar Original



Asam Pedas
Inspired from Asam Pedas Parit Jawa yg famous itewww !!!



Rempah Beriyani
Inspired from Resepi Rempah Beriyani Batu Pahat yg famous



Order from my dear customers

TQ customer !!!

Bila tulis nie baru perasaannn...

Hoih Johor nie banyak betul food sodapppp... nie antara belum detail.... wahhh rempah soto pun ada tawww !!!!

Hah moh order... 
xdapat g tempat2 yang nora ckp kat atas... 
xper... xper... xper.... xper....

tapiii jom bawa balik Food yg sedap tu kat dapur sendiri...

kannnn

hidangkan kat tetamu confirm tetamu memuji... padahalll... ready made!!!

shhhhh!!!!


Luv,

Friday, 23 May 2014

Mee Bandung Muar Original


As per promise...

Resepi Mee Bandung Muar


One of my fav food...

Maklum ai org Johor kan... so walau Dok Segamat my parents org Muar & My hubby Muarean... so ber Mee bandung lah kita

Almost semua jenama dah try... But This Maharani Brand memang sgt kena dgn tekak Jawaku 

So here is my Resepi.. 
My verdict : memang xpernah mengecewakan tekak saya & cik somi...


Bahan-Bahan
Pes Mee Bandung MAHARANI
Daging Lembu Di rebus dlm 250 gm
(Jgn di buang air rebusan Daging)
Udang - 200 gm
Sotong - 200 gm
Fish Ball - 1 packet
Lobak - suku batang
Sayur Sawi - Di Celur asing
Telur - 5 biji saiz sederhana or C

Cara Membuatnya

1.  Tumis Perencah Mee Bandung Maharani
2.  Masukkan 7 Gelas air rebusan daging
3. Setelah Mendidih, masukkan Udang, fishball, Lobak Merah dan Sotong
4. Tutup api Dapur
5. Pecahkan telur satu persatu dan jangan di kacau (biarkan shj sehingga waktu utk di hidangkan)

Tips : Utk telur tidak pecah, masak kuah mee bandung di dalam Kuali dan bukannya periuk.

Selamat Mencuba !!!


Iklan Penaja :
Jom dapatkan rendah sedia guna @ ready-made for Ramadhan yg menjelang tiba...

yg pasti Home made based, Halal & bermutu tinggi

Utk Tempahan Hubungi 
Nora 013-981 6675


Luv,




Monday, 14 April 2014

Hi & Hello


Hello readers...

Selamat Berkenalan buat yg baru terjumpa this blog...

and those yang dah kenal hi dearies

This blog create to full fill other side of me yg love to cooks...

and at here juga Nora akn share dgn uolss resepi & ingredients dlm masakan and if uolss berminat nak cuba menggunakan bhn yg nora gunakan pun boler...

and nora pun open orders to anyone nak order segala rempah yg di gunakan...

So before selling Nora test dulu sedap ke idok yer uolss...

Dah terbukti baru bole jual...

TQ for support me uolss...



Luv,